fbpx

Jeg var så heldig, at Armiga A/S ringede til mig og bestilte fotos fra deres produktion. Armiga ligger i Nors, og jeg må med skam fortælle, at jeg aldrig før havde stiftet bekendtskab med virksomheden. Det var helt bestemt en fejl. Armiga fremstiller maskindele, specialmaskiner og formværktøjer til industrien. Og virksomheden er bestemt et besøg værd pga. de mange imponerende maskiner og dygtige medarbejdere.

Når jeg begynder sådan en fotoopgave, er det altid mit mål, at vise den kvalitet, som virksomheden fremstiller. Når det handler om værktøjsfremstilling er det vigtigt, at billederne viser den koncentration og dedikation medarbejderne fremviser, når de laver emner med den ypperste præcision.

Medarbejderne vil næsten altid gerne deltage, og som fotograf er det kun meget få gange, at jeg oplever at nogen melder fra. Typisk er nogle medarbejdere en smule skeptiske i starten, men når vi har fået en snak, forsvinder denne. Målet med fotograferingen er jo at få både virksomhed og medarbejdere til at fremstå så dygtige og professionelle som overhovedet muligt. Når fotografen gør en ekstra indsats for at få motivet til at se godt ud, er der sjældent nogle der siger nej.

En fotografering som denne tager typisk omkring 4 timer, når virksomheden ikke er alt for stor. Det er vigtigt, at vi tager den tid der skal til for at finde de rigtige motiver og skabe de rigtige trygge rammer om fotograferingen. Så bliver resultatet bedst. Dernæst skal der typisk beregnes den samme tid til efterbehandlingen af billederne. Billederne bliver farvejusteret, beskåret og pudset af, så de fremstår flotte og ensartede. På Armigaopgaven afleverede jeg 134 billeder i sort-hvid og farve, som virksomheden efterfølgende har fuld brugsret over.