fbpx

DFF Master – Dokumentation af fotografisk kvalitet

Som fotograf er jeg altid meget opmærksom på at jeg hele tiden skal udvikle mig. Fotografisk udvikling kommer ikke ved køb af nyt kamera, ny drone eller eksotisk udstyr. Det er bare gadgets. Rigtig udvikling handler om, hvordan du bliver bedre til dit fag og kan tilbyde kunderne kvalitet. Derfor er jeg medlem af Dansk Fotografisk Forening og derfor har jeg fået en Master-kvalifikation.

Mange virksomheder opnår ISO-certificeringer for at have målbar kvalitet i produktionen, og dette kan godt bruges som sammenligning i forhold til Dansk Fotografisk Forenings Master-kvalifikation.

Jeg arbejder meget med erhvervsportrætter, så derfor var det naturligt, at det var disse jeg brugte til certificeringen. Kvalifikationen består i bedømmelsen af et såkaldt panel bestående af 16 billeder. Her skal 75% vurderes som gode nok af en jury bestående af op til 5 uddannede billededommere.

Gennem dette kvalifikationssystem at give dff/Dansk Fotografisk Foreningsmedlemmer
mulighed for officiel anerkendelse af deres faglige kunnen og kreative fotografiske niveau
.

Fotokvalifikation udelukkende på faglighed

Det gode ved Dansk Fotografisk Forenings kvalifikationssystem er, at det er en peerbaseret kvalifikation med et internationalt udsyn. Det betyder, at der ikke bliver taget hensyn til om du er en del af en større foto-kæde eller lignende. Udelukkende dine fotografiske og kreative evner og dit potentiale for at gå videre med din udvikling som fotograf afgør din certificering.

Nedenfor kan du se panelet i sin helhed og de enkelte billeder i det format de var indsendt.

Mit billedvalg til DFF Master

Jeg valgte udelukkende at præsentere mine erhvervsportrætter til denne certificering. Det betyder ikke, at erhvervsportrætter er det eneste, der interesserer mig. Kvalifikationen kræver, at der er en sammenhæng i det foto-panel jeg indleverer til dommeren. Lige nu syntes jeg at den største konsistens findes i mine erhvervsportrætter.

Erhvervsportrætter