fbpx

Har du et barn, der drømmer om at være jediridder, Disneyprinsesse, superhelt eller hårdkogt GI Joe, så er effektfotografi lige noget for jer. Med en blanding af praktiske effekter, kostumer, lyssætning og sidst men ikke mindst Photoshop, kan jeg gøre fantasi til virtuel virkelighed.

Min nevø Laurits var forbi fotostudiet på Nytorv i Thisted, hvor vi gjorde hans største drøm til virkelighed. Laurits er bidt af Star Wars. Han lever og ånder for lyssværd, blastere, X-Wings og Tiefightere. Så da jeg spurgte hans far om vi ikke skulle forvandle ham til en ond sithfyrste, var der ingen tvivl. Selvfølgelig var Laurits klar til at tage springet mod Kraftens mørke side. 

Billedet skulle selvfølgeligt være mørkt, så vi rigtigt kan fornemme det kraftfulde lyssværd. Et lyssværd som for resten er det billigste plastic-lyssværd fra Hasbro, vi kunne finde. Derefter fik Laurits en lidt for stor hættetrøje på, der kunne gøre det som jediriddernes mørke kutte. Belysningen kommer fra to studieblitz med såkaldte stripboxes påmonteret. Dette giver en mere snæver lysstråle. Den forreste stripbox har fået påmonteret rød folie, så det ser ud som om, at Darth Vaders lyssværd oplyser drengens ansigt. Den bagerste er kold og blå, hvilket er den ideelle farve på en ond rumstation som f.eks. dødsstjernen.

Sidst men ikke mindste er der brugt en røgmaskine, for at give lyset tekstur og give billedet ekstra stemning.

Efter billedet er taget, er vi faktisk allerede rigtigt langt, og alt er faktisk perfekt med en væsentlig undtagelse. Lyssværdet. Hasbro har desværre ikke udstyret deres lyssværd med en dødbringende laserstråle, så den skulle sættes på i Photoshop. Samtidigt valgte jeg også at antyde tronrummet fra Dødstjernen i baggrunden, for at give billedet endnu mere stemning.

 

Mere end bare at møde op i underhylere

Effektfoto kræver forberedelse. Så drømmer du om at blive fotograferet som Tarzan skal der mere til, end at du møder op i fotostudiet kun iført underhylere. Vi bliver nødt til på forhånd at aftale, hvordan du gerne vil fremstå. Derefter skal jeg have tid til at undersøge, hvordan vi skal løse opgaven. Hvilke rekvisitter vi skal bruge og hvilken lyssætning opgaven kræver. Derefter skal det endelige billede sættes sammen i Photoshop, hvor fotografiet skal blandes med de effekter vi vil bruge.

Når det er sagt, så tror jeg, at det altid vil være muligt at lave eventyrlige billeder med børnenes favoritter. 

Og som du kan se på billedet nedenfor, så kan voksne også springe ud som onde Sith-fyrster.

[et_pb_shop posts_number=”3″ columns_number=”3″ _builder_version=”3.19.3″][/et_pb_shop]