Der er (desværre) langt imellem, jeg får lov til at bruge en hel aften på et enkelt billede. Derfor var det fantastisk at få lov til at lave billedet til plakaten for EEPC, EM i styrkeløft med udstyr. Dette EM bliver afholdt af vores lokale vægttræning Studie 7, og klubben er formentligt også repræsenteret til dette EM – Forhåbentligt med Kasper Futtrup, der står model på disse billeder.

Billederne er optaget på Imers Industries, der uden betænkning stillede værkstedet til rådighed for vores foto-shoot. Idéen bag billederne er selvfølgeligt at kombinere forestillingen om stærke smede med eliteløftere. For at understrege styrken hos løfteren har jeg prøvet at holde billederne i så enkle farver som overhovedet muligt med fokus på rødt og blåt. Disse farver er jo kendetegnende for Superman, og derfor er det jo naturligt at det er disse farver, der associeres med den danske løfter.

Forberedelse og arbejde med at lave fotos

Billeder som disse kræver en del. I foråret var jeg rundt og lede efter locations, da konceptet først bevægede sig omkring nordisk mytologi. Jeg kunne godt have tænkt mig at bruge vikingegravene ved Tømmerby som location, men det høje græs på stedet ville få billedet til at se blødt og måske en smule feminint ud. Ikke det look jeg gik efter. Derfor faldt valget på ”mænd af stål” i smedeværksted, hvilket faldt godt ud.

Før drengene fra Studie 7 ankom til optagelse, havde jeg stillet lys, røgmaskine og computer op og foretaget testskud, for at sikre at optagelserne kunne afvikles med mindst mulig spildtid. Hjælperne fra klubben er frivillige medlemmer, og skal selvfølgeligt generes mindst muligt. Selv optagelserne tog knapt tre timer, og derefter skulle billederne udvælges og efterbehandles. Billeder som disse kræver en del efterbehandling i Photoshop for at få det ønskede udtryk, hvilket tager et par arbejdsdage, hvor der bliver prøvet ting af.

Alt i alt er jeg taknemmelig over at have fået lov til at lave billederne til klubben og glæder mig til at se løfterne i aktion i maj 2020, hvor stævnet løber af stablen.