fbpx

Ny avis om de Energiske Thyboer er nu på gaden. Sammen med Jeannette Lund Kommunikation har jeg haft den store glæde, at arbejde med at formidle budskabet om de Energiske Thyboer og de mange grønne arbejdspladser i Thisted Kommune. Jeg hjalp Jeanette med at skrive en række historier, stod for oversættelsen til engelsk og tog alle fotos til avisen – hvor ikke andet er angivet.

[message type=”success”]Brug kontaktformularen eller ring 27 14 36 66 for at blive kontaktet med et godt tilbud[/message]

Energiske Thyboer

Avisen om de Energiske Thyboer er tredje avis i rækken.

Energiske Thyboer – grønne løsninger giver grønne jobs

Det er altid en stor fornøjelse at få lov til at formidle historierne om de innovative løsninger vi finder i Thisted og de ildsjæle, der står bag dem. Historierne i Energiske Thyboer handler altid om de bæredygtige energiløsninger, vi har i Thy. Ikke fordi thyboer er mere interesseret i at redde planeten end andre mennesker, men fordi bæredygtige løsninger giver sund økonomisk fornuft i Thy.

Hvad kan du læse i Energiske Thyboer

Emnet i denne udgave af Energiske Thyboer og forsidehistorien er et stykke om energiturisme til Thy. Jeg var under klimatopmødet i København, så heldig at være FN-delegeret til selve topmødet. Der tog jeg og min kollega HP Korsgaard initiativ til at invitere en lang række af de udenlandske delegerede til Thy for at se bære dygtig energi. Med på turen var parlamentsmedlemmer fra Kenya, videnskabsfolk fra kina, lobbyister fra Sydafrika og mange flere. På turen kunne de konstatere, at det ikke er teknologien, der afgør Thisted Kommunes store andel af vedvarende energi i energiforsyningen, men netop princippet om borgerinddragelse. Det betyder også, at det ikke er en store tegnebog der er afgørende, men viljen til at lade borgerne for indflydelse. Dette har Thy og Morsø Turistråd taget op sammen med civilingeniør Leif Amby. Sidstnævnte har lavet en meget gennemarbejdet rapport, der optegner energiforsyningen og de mange besøgssteder.

Læs også om Danmarks største erhvervsnetværk for passivhuse

Som kommunikationsansvarlig i, og medstifter af, Passivhus Nordvest er det også en stor glæde, for mig at se, hvorledes foreningen denne gang er repræsenteret. Ikke alene med en artikel omkring Danmarks største erhvervsnetværk for passivhuse og superlavenergibyggeri, men også med en artikel om to af vores medlemmer. Vestkystens VVS og Thy Varmeteknik fortæller om, hvordan de sammen stod for at lægge rør til fjernvarmen i Agger og Krik. Samtidigt perspektiverer de også deres samarbejde og fortæller, hvorledes de fik VVS-entreprisen på Sygehus Thy-Mors. Det er to af de rigtige Energiske Thyboer.

[success]Energiske Thyboer på dansk[/success]

[success]Energiske Thyboer på engelsk[/success]

Energiske Thyboer Down Under

Takket være et energisk erhvervsråd i Thisted, fik også den australske ambassade et eksemplar af Energiske Thyboer. Det har i den grad inspireret dem, således at ambassadøren bruger sit forord på at fortælle om, hvorledes Thisted går forrest i kampen for øget bæredygtigehed.

State of Green – Join the future Brochure