fbpx

FeriefotosFeriefotos: Det er alt et dilemma. Ferietid, rejser, lufthavne, usikkerhed og uheld truer, så er der virkeligt nogen grund til at pakke det dyre fotoudstyr, for at slæbe det med i en alt alt for trang Ryanair-kabine. Hvad nu, hvis der sker noget? Kan jeg ikke bare bruge mit mobilkamera til feriefotos? Nej, Kameraet skal med – det kan forsikres, og det er netop nu, der er tid til at lege med det.

Derfor pakkede jeg en alt for tung fototaske med mit trofaste Nikon D800, lysmåler, et par gode objektiver, flash og X-Rite Colorchecker Passport for perfekt farvegengivelse til turen til La Palma, hvor vi slappede af en uge. Den kraftige middagssol tæt på ækvator testede kameraet til det yderste på grund af de hidsige kontraster solen skaber på de sydlige himmelstrøg. Så her kom lysmåleren, en Sekonic LITEMASTER PRO L-478DR, virkeligt til sin ret, da en dedikeret lysmåler kombineret med erfaring giver gode og pålidelige resultater – også til feriefotos.

La Palma er som mange ved en del af de Kanariske øer. I modsætning til det meget besøgte Tenerife, er La Palma nærmest en uspoleret perle, der bærer præg af et landligt liv. Som Thybo kan man ikke andet end føle sig hjemme og godt tilpas i den afslappede atmosfære. Til gengæld er det ikke stedet at lide af højdeskræk. La Palma er verdens stejleste ø, fortæller de lokale og på toppen af øen på Roque de los Muchachos finder du en række astronomiske observatorier, der sætter ekstra krydderi på turen og dine feriefotos.

Jeg var inviteret på besøg på Nordic Optical Telescope, og derfor tog jeg selvfølgelig en del billeder af dette meget smukt situerede teleskop, der er La Palmas højest placerede teleskop. Teleskobet er et fællesnordisk samarbejde og er økonomisk støttet af Danmark, Sverige, Island, Norge og Finland. Her kommer astronomer fra hele verden for at foretage observationer af himmelrummet. Spejlet på det optiske teleskop er 2,56 meter i diameter. Men det kan ikke bruges til feriefotos. 😉

Hilsen Bertel