fbpx

Vi har for nylig færdiggjort en kort instruktionsvideo til Det Danske Madhus. Der er tale om en kort video, der viser plejehjemspersonale, hvordan den lækre mad fra Det Danske Madhus skal serveres. Videoen er lavet sammen med personalet, der virkeligt har styr på tingene. Dette er en stor hjælp, når der er tale om en instruktionsvideo, hvor alle detaljer skal være korrekte. Udfordringen i en instruktionsvideo ligger blandt andet i, at vi skal have hele budskabet med, men i et så kort tidsrum, at alle gider se instruktionsvideoen til ende.

 

Instruktionsvideo – lidt om baggrunden

Videoen er optaget i Køge i løbet af en enkelt arbejdsdag, hvor vi begyndte ret tidligt om morgenen. Har man ikke prøvet at optage video før, kommer det altid bag på én hvor lang tid det tager. Der er mange detaljer, der skal falde på plads. Scenerne skal optages flere gange, således at bevægelserne og budskabet sidder lige i øjet. Der skal sættes lys op, lægges lyd og ikke mindst skal området, hvor der optages holdes frit for nysgerrige gæster. Du vil blive overrasket over, hvor mange der åbenbart er overbeviste over, at det ikke kan ses på videoen, bare de sniger sig ind i billedet.

Heldigvis har vi erfaring med disse ting, hvilket minimerer risikoen for at noget går galt og sikrer, at instruktionsvideoen kan optages hurtigt.

Når vi optager video, bruger vi spejlreflekskameraer. Helt præcist et Nikon D800, der er kendetegnet ved at være et såkaldt full frame kamera. Hvorfor er det vigtigt, kan man spørge sig selv. Det er det fordi, at billedet med et spejlreflekskamera bliver mere “filmisk” og får en langt større farvedybde end med en tilsvarende camcorder. Videobilledet fra Nikon D800 er i særklasse godt. Det kræver lidt udstyr og øvelse at optage ordentligt med spejlrefleks, men resultatet bliver ofte flottere. På den måde kan selv en instruktionsvideo som denne, der er optaget på en virkelig svær location få et udseende, der ikke afspejler, hvad det rent faktisk har kostet at optage den. At optage med spejlreflekskameraer er omkostningseffektivt, da det ikke er meget dyre filmkameraer, som du som kunde skal være med til at betale. Derfor kan vi tilbyde billige videoer.

Har du lyst til at læse mere om videoproduktion og hvad det f.eks. kunne koste for dig at få lavet en kort film, så kan du læse mere om video her.