fbpx

Den hjemmeside Nordic Solar Energy’s har fået er bevidst meget stringent og enkel. Det var et ønske for Nordic Solar Energy, at hjemmesiden udstrålede seriøsitet og business. Nordic Solar Energy er et ambitiøst nystartet investeringsfirma, der fokuserer på investering i bæredygtige solcelleinstallationer i EU. Nordic Solar Energy drager nytte af de statsgaranterede priser på solcelleinstallationer, man finder i blandt andet Tyskland, Spanien og Italien. Ved at investere i solceller er Nordic Solar Energy med til at øge andelen af vedvarende energi i Europa og er derved også med til at sænke den globale udledning af CO2.

Nordic Solar Energy

Siden fokuserer på saglig information omkring investering i solenergi, og derfor er det ikke store blinkende knapper der præger layoutet. Det betyder ikke, at der ikke er adskillige avancerede plugins og såkaldte shortcodes, der kører under hjelmen på hjemmesiden.

Fokus for opgaven har dog hele tiden været at levere en hjemmeside, der hurtigt kunne overdrages til Nordic Solar Energy, således at firmaet selv kan administrere sidens engelsksprogede indhold. Derfor er hjemmesideteksterne produceret af firmaet selv på baggrund af materiale, der allerede var produceret. Derefter er teksterne blevet skåret til i længde, således ar de ikke fremstod for indholdsmæssigt tunge på hjemmesiden.

Hjemmeside der er let at opdatere

Det som altid mit fokus, at sørge for at hjemmesiden er let at opdatere. Nordic Solar Energy’s hjemmeside indeholder dog adskillige mere avancerede features, der kræver at man holder tungen lige i munden. På firmaets hjemmeside bliver der blandt andet benyttet spalter, hvilket opnås gennem såkaldte shortcodes. Shortcodes er programmeringsgenveje, der gør arbejdet mindre omfangsrigt. Samtidigt benyttede jeg en plugin kaldet Widget Logic, der ved hjælp af kode gør det muligt at indsætte unikke sidemenuer for hver side.

Selvom jeg er bosat i Thisted – geografisk i den anden ende af landet af Nordic Solar Energy – har det stadigt været let både at opsætte hjemmesiden og undervise i hjemmesidens brug. Ved hjælp af blandt andet Skypes skærmdeling er det let at vise, hvilke handlinger, der skal udføres når en ny side skal laves.