fbpx

Open Source er gratis software, som du frit kan ændre. Det sikrer dig, at du ikke skal bruge mange penge på ny funktionalitet til din hjemmeside, der dækker behov, du ikke havde, da du fik systemet. Det giver dig fleksibilitet og sikkerhed.

Når jeg laver en hjemmesideløsning til dig, er den typisk lavet i det hjemmesidesystem, Content Management System, der hedder WordPress. WordPress er tidligere kåret som verdens bedste Open Source-hjemmesidesystem, og er kendetegnet ved dets store brugervenlighed. At systemet er Open Source betyder, at jeg ikke ejer det, og du til enhver tid selv kan rette i systemet eller henvende dig til andre for at få lavet ny funktionalitet. Det giver dig sikkerhed i din hjemmesideløsning, fordi du ikke har forpligtet dig over for et kommunikationsfirma

Reglerne for Open Source forlanger bland andet at, brugeren kan:

  • få adgang til programmets kildekode .
  • ændre programmets kildekode og lave en ny version af programmet.
  • samt videregive programmet og/eller din nye version af programmet.

Hvis du henvender dig til et reklamebureau, der selv har udviklet og ejer rettighederne til deres Content Management System, så binder du dig også til dette reklamebureau, så længe du bruger deres system. Du kan ikke lave ændringer til systemet uden at bryde licensen. Det betyder, at skal du have lavet ny funktionalitet på din hjemmeside, så skal du bruge reklamebureauets løsninger, og det kommer det til at koste dig.

Ubegrænsede hjemmeside-muligheder

Mange kendte programmer er Open Source

Mange kendte programmer er Open Source

Når du benytter Open Source, får du samtidigt adgang til verdens største samling af IT-udviklere og programmer. I modsætning til reklamebureauet, der selv har udviklet sit system, kan du med Open Source-systemer altid få ny gratis funktionalitet. Har du behov for at sende nyhedsbreve ud, lave kontaktformularer, brugerundersøgelse eller noget helt andet, så er der formentligt et gratis program til dette. Til WordPress alene er der i skrivende stund 15.263 plugins, der alle tilføjer ny funktionalitet til WordPress. Samtidigt er der knapt 51 millioner WordPress-hjemmesider, så der er en kæmpestor erfaringsmasse, som du kan drage nytte af. Det giver også sikkerhed.

Open Source – den professionelle hjemmeside-løsning

Når du køber et Open Source-system, køber du ikke programmet. Det er i forvejen gratis, og du kan gøre med det, hvad du vil. Du betaler derimod for den tid, jeg bruger til at få dig fuldstændigt kørende med din hjemmesideløsning.

Open Source-princippet er ikke så “flippet” som det lyder, og mange kendte firmaer og produkter benytter sig af Open Source. Blandt andet benytter Det Hvide Hus en hjemmesideløsning baseret på Open Source. Mobiltelefon-styresystemet Android er ligeledes Open Source og Mac-computeres styresystem er bygget oven på systemet Linux, der formentligt er verdens mest kendte Open Source-program.