fbpx

Profilfoto: Som fotograf i Thisted og Thy er det nærliggende at bruge vores skønne natur og Nationalpark Thy som location, når der skal tages billeder. Det er altid muligt at finde skønne naturperler uanset hvornår på året du leder.

Min bror Bernhard har netop afsluttet sin uddannelse på universitetet og søger nu stillinger som gymnasielærer. Han brænder for undervisning og bliver helt sikker en fantastisk lærer, når han får et job. Han ville gerne have et portræt eller et headshot til hans ansøgninger, og jeg overtalte ham til, at vi lavede flere. På den måde, vil han have lidt at vælge imellem, når han skal vælge et billede til ansøgningen. Måske kan han endda målrette billedet til ansøgningsstedet, da vi både lavede fotos ude i naturen, men også indenfor i kontormiljø.

Personligt kan jeg godt lide portrætter i sort-hvid, da de tit står skarpest og uden distraktioner, men jeg er også klar over, at holdningerne til dette er delte. Og da det ikke er mig, der skal bruge billederne, fik Bernhard selvfølgelig billederne både i farve og i sort-hvid.

En af udfordringerne ved at fotografere udendørs på denne årstid er selvfølgeligt, at der mangler lys. Lyset der endeligt er, kommer fra en meget fald vinkel, da solen aldrig står ret højt på himlen. Det kan give nogle meget utiltalende skygger. Derfor brugte jeg også blitz på flere af billederne, som jeg blødte op med en reflektorskærm. Det kan godt give et kunstigt udseende, men kan jo være netop det udtryk fotografen går efter.

Du kan læse mere generelt om fotos fra Bertel Bolt her

Profilfoto i farve

Alle billederne er taget med Nikons nye full-frame flagskib Nikon D850 og den fuldstændigt fænomenale AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED, der er ligeså dyr som den er dejlig. Fotografer er kendt for at lide af GAS (Gear Acquisition Syndrome), og jeg er desværre ikke nogen undtagelse. Arbejdet som fotograf i Thisted bliver lidt lettere, når jeg ved, at jeg har det bedste udstyr med på jobbet.