fbpx

Profilfotos: Vi kender det næsten alle sammen. Vi skal have udført en opgave og indleder kontakten. Det kan være vi skal bruge en tømrer, en bankrådgiver eller noget helt tredje. Efter den første kontakt tjekker vi lige personen på nettet.  Her ser vi, at den ellers så tilforladelige håndværker lader sig fotografere i joggingdragt på et gustent værtshus i Thailand – På LinkedIn! Det er sådan han vælger at lade sig præsentere på en professionel platform. Det kan ikke andet end resultere i, at vi nu spekulerer på, om det nu er en god idé at give ham ansvaret for vores store projekt.

Scenariet er unfair, men typisk. LinkedIn og hjemmesider er fyldt med skrækeksempler på dårlig dømmekraft, når det gælder om at præsentere sig selv på profilfotos. Husk at førstehåndsindtryk varer ved, og sidder du med nissehue og fadøl på et værtshus i Pattaya på din LinkedIn-profil, risikerer du, at det er det dine kontakter husker dig for. Så lad være.

En aften med JCI Thisted med profilfotos

De unge erhvervsfolk i JCI Thisted er klar over, at førstehåndsindtryk betyder noget. Derfor havde de bedt mig om at komme til en af deres netværksaftener. Denne aften i kantinen i Sparekassen Thy, hvor jeg let kunne stille mit mobile fotostudie op. Derefter kunne vi med minimal forstyrrelse tage portrætter af alle medlemmerne, mens de afholdt netværksarrangementet.

Sådan foregår portrætfotoet – Metodik og tidsforbrug

Når jeg skal regne en pris ud på en sådan foto-session, regner jeg med at opstilling og nedtagning af studiet tager ca. 1,5 time. Derefter vil jeg gerne have op til 15 minutter med hver deltager.

Portrætfotos er ikke nogen pølsefabrik. Nå du får taget dit portræt, har du noget på spil. Derfor går der tid med introduktion og derefter instruktion. Et godt naturligt portræt, kan nogle gange kræve, at du gør ting, du ikke finder naturligt. Derfor skal du ikke presses.

Hjemme ved computeren tager redigeringen af hvert billede ca. 30. minutter. Hudorme, barberingssår, løse hår og lignende skal ikke komme imellem dig og perfektion. Til sidst giver jeg altid lige huden en ”body-scrub” så rynker og urenheder ikke står så klart frem. Og nej. Der er ikke mange rynker hos medlemmerne af JCI Thisted.

Til JCI Thisted valgte vi at lave billederne både i farve og sort-hvid, så medlemmerne selv kunne vælge, hvad de bedst kunne lide.

Kontakt mig og jeg ringer hurtigt tilbage

9 + 4 =

Profilfotos i sorthvid

Sorthvide portrætter kan både være rigtigt flotte, men samtidigt også være lettere at integrere ind i eksisterende grafiske designs.

Klik her for at se mere om fotos fra Bertel Bolt Kommunikation.

Grej, gear og fotogejl

Mobilt fotostudie. Det lyder flot og er i grunden ret smart og ikke forskelligt fra et almindeligt fotostudie. Eneste forskel er, at jeg pakker alt ned i tasker og stiller det op hos kunden. Jeg rykker altid ud med fire studie-blitz fra det schweiziske firma Elinchrom. Til de meget lyse billeder, der er populære som profilfotos, skal jeg bruge tre blitz på personen og én blitz på baggrunden, således at den bliver fuldstændigt hvid.

Mit kamera er fra Nikons absolut øverste hylde og er pt. markedets mest komplette og måske verdens bedste full frame spejlreflekskamera lige nu. Et Nikon D850. Det laver kæmpestore højtopløselige filer, der gør, at jeg efterfølgende kan se alle små detaljer, når jeg skal retouchere dit portræt. Samtidigt bruger jeg Nikons bedste portrætlinse, et AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED, der er ligeså tykt og tungt, som det laver helt fantastiske billeder. Det giver mig mulighed for at lave profilfotos i absolut topklasse.

Og ja, fotografer er gear-nørder, men efter at have været igennem en del kameraer og objektiver, kan jeg med sikkerhed sige, at kvalitetsgrej gør en forskel.