fbpx

Situationsportrætter til Bostedet Poseidon

Det er altid utroligt svært, og farligt, at udpege en favoritopgave, men portrætterne til Bostedet Poseidon var en virkelig god opgave. I stedet for det traditionelle head-shot på hvid baggrund, gik vi efter situationsportrætter. Portrætter, der viser medarbejderne i situationer, der kunne være typiske for deres hverdag. Der er den pædagogiske medarbejder, der studerer faglitteraturen. Medarbejderen, der elsker at have de unge med i naturen. Hende der danser og ham der gerne tager et slag pool. Alt sammen for at skabe trygge og anerkendende rammer for de unge beboere.

For helvede det er skarpt Bertel ! :):):):)
Fedt fedt fedt ! 🙂

Christian Kristensen, Pædagogisk og administrativ medarbejder, Bostedet Poseidon

Arbejdet bliver som sådan ikke mindre, når det er tale om situationsportrætter. I studiet er lys og baggrund altid 100% under kontrol. Det gør optagelserne lettere og redigeringen hurtigere. Til gengæld bliver portrætterne heller ikke helt så unikke som her. At vi så samtidigt var så heldige at have et tyndt skydække og et virkeligt smukt efterårslys udenfor var bare rigtigt heldigt. Dette lys drog vi nytte af på alle billederne.

Sådan lavede vi situationsportrætterne

Selv kontor-fotografiet blev belyst af solen udenfor. Kontor-billeder er ofte lidt trælse. Det er noget rigtigt mange kunder gerne vil have. Det er deres platform og et sted, hvor det er let at føle sig sikker. Til gengæld er kontorer ofte smykket med ledninger, ringbind i utænkelige farver og bagsiden af computere. Det er svært at gøre pænt. På dette billede af Tomas flyttede vi bordet næsten ud igennem en terrassedør for at få ordentligt lys på portrættet. Samtidigt med, at vi også sikrede os, at der ikke var en kakofoni af farver i baggrunden.

Billedet af Ole, der spiller pool, er jeg også rigtigt glad for. Der er den lille finurlighed ved billedet, at jeg er lykkedes med at indramme hans ansigt med billedrammen i baggrunden. Et rigtigt portræt skal jo i glas og ramme. Og det kom Ole også her – samtidigt med han spiller pool.

Naturmennesket Henrik har også et godt øjeblik ved fjorden, hvor folk med lokalkendskab formentlig kan skimte Doverodde Købmandsgård utydeligt i baggrunden. Her går morgenlys og de rolige grønne farver ved fjorden og i Henriks tøj op i en flot enhed.

Så tak til Bostedet Poseidon for opgaven og hyggeligt selskab.

 

 

Kontakt mig

5 + 13 =