Sådan kan du bruge video
Ok. Du har fået lave en video. Det har kostet tid og penge, men du er glad for den og den fortæller noget vigtigt om din virksomhed, dine processer, dit produkt – eller noget helt fjerde. Jeg har efterhånden haft fornøjelsen af at lave videoer til en del virksomheder, og én ting dukker ofte op. Videoen får slet ikke den eksponering den burde eller kunne. Derfor har jeg nedenfor oplistet fire kanaler til præsentation af videoer. Der er flere muligheder, men disse ligger ligefor.
Hjemmesiden
Videoen skal ind i nyhedsflowet på hjemmesiden. Det er let at gøre. Upload den til youtube og vælg “Share-funktionen.” Nogle CMS-systemer genkender youtubes links og indsætter filmen automatiske. Ellers vælg embed og kopier den såkaldte iframe-kode. I dit cms skal du formentlig vælge “kildekode” eller “html-view” og så kopierer du bare filmen ind. Det bør virke.
Husk! Også her er det godt med en beskrivelse. Film er godt, men kræver tekst for at blive fundet. På den måde har din bruger også en chance for at finde ud af, hvad videoen handler om, før han starter.
Instruktion: Youtube
Instruktion: Facebook
Instruktion: Linkedin
Vil du vide mere om video fra Bertel Bolt Kommunikation
Youtube
Videoens primære “hjem” er youtube. Der er nogle enkelte ting du skal tænke på, når du uploader til youtube.
Navngivning: Når du modtager videoen har den et filnavn – Hos mig er det typisk efterfulgt af en definition af opløsningen – på den måde kan vi let kende forskel på videoerne, hvis der er lavet flere versioner. Den kunne hedde: sismofyt-2016-HD1080p. Det skal den selvfølgeligt ikke hedde til sidst, så derfor skal titlen laves om på filmen, når den er uploadet på youtube. Youtube bruger som standard filnavnet som titlen på videoen.
Thumbnail: Når du har uploadet kan du vælge et “titelbillede”. Det er det billede brugeren ser inden han sætter filmen igang. Her kan du lade Youtube give dig valgmuligheder fra filmen eller uploade en jpg-fil. Det sidste er det bedste, da det giver den største grad af kontrol i forhold til at sikre filmens præsentation. Samtidigt gør det også at filmen ikke “tynger hjemmesiden”, når den er lagt ind på den.
VIGTIGT: Du kan kun uploade titelbilleder (thumbnails), hvis du har valgt at der må vises reklamer på dem. Se hvordan du gør det her: https://www.youtube.com/account_monetization
Beskrivelse: Tekst på en filmkanal. Det er jo tosset! Ikke helt. En lang tekst evt. resume af filmens indhold gør søgninger på filmen meget mere effektive. Beskrivelse af film er SEO-optimering på youtube.
Facebook
Nu blir det sjovt! Facebook giver mange muligheder for at brugerne kan se din film.
Film skal uploades direkte til Facebook. Når de er det, afspilles de automatisk i brugernes nyhedsflow. Det er smart.
Titelbilleder er ikke helt så afgørende på Facebook og derfor ikke så udbredte. Det kan dog lade sig gøre – Men kun på virksomhedssider. Du skal ind under dine videoer, klikke på indstillinger og så bemærke kameraet på selve videoen. Se billedet til sidst. Det vil så være det billede folk vil se før videoen starter.
Annoncering. Videoer er fantastiske til at skabe kendskab, men Facebook har i realiteten en “No Pay – No Play” politik. Dvs. for at få noget ordentligt ud af viden, så skal du betale. Det er dog ikke så slemt som det lyder, da kontaktprisen for video kan komme ned på ganske få ører pr. visning (påbegyndt og set i 10 sekunder). Det vil være fornuftigt mindst at lave to annoncer. Én til likes af siden og én til specificeret målgruppe.
Målgrupper: Den vigtigste grund til at annoncere med videoen er dog, at du med den kan opbygge meget specifikke målgrupper af mennesker, der er interesserede i din ydelse. Disse målgrupper kan du bruge til specifik salgs-annoncering bagefter.
Konverteringspixels. Begynder du at bruge penge på Facebook-annoncering bør du have installeret en såkaldt konverteringspixel på din hjemmeside, så du kan få et præcist billede af dine annoncers effekt.
Linkedin
Nu er det alvor. Linkedin er platformen for virksomhedens B2B-kontakt og til dette kræves der en virksomhedsside. Her skal du bruge et banner-billede, et logo og en tekst om virksomheden for at komme igang.
Opslag på virksomhedssiden: Linkedin er medarbejdernes netværk. Det vil sige at virksomhedernes muligheder for at creme deres sider er meget begrænsede sammenlignet med personprofilerne.
Medarbejderdeling: Opslag på virksomhedens side får størst eksponering, når medarbejderne deler dem. Bed medarbejderne og kollegaer om at følge virksomhedens side og lad dem dele virksomhedsopslagene.
Opslag. Skriv teksten til dit opslag og indsæt derefter linket til videoen. Så indsætter Linkedin selv videoen. Derefter bør du sætte et ekstra link ind til f.eks. historiens side på din hjemmeside. Linkedin er så træls indrettet at den tager det første link, der indsættes og behandler. Derfor skal videolinket indsættes først.
Annoncering: Du kan promovere dine opslag med meget specifikke parametre på Linkedin. Parametre som virksomheder, jobfunktion, antal ansatte kan indgå i din målgruppe. Betaling kan afhænge af antal klik eller visninger. Prismæssigt er linkedin dyrt, men går specifikt efter en professionelle målgruppe.