fbpx

Med den amerikanske ambassadør ankommer en delegation fra det amerikanske forsvar til Thy den 14. april 2010. De skal opleve forsyningsuafhængighed og vedvarende energi i Danmarks førende klimakommune.

Erhvervschef Flemming Toftdahl-Olesen med Oberstløjtnant Per Lyse Rasmussen

Uafhængighed fra fossille brændstoffer er af den største strategiske betydning for det amerikanske forsvar og dets baser. Da danske Oberst Løjtnant Per Lyse Rasmussen i fjor besøgte Thisted Kommune, indså han straks, at der her gemte sig muligheder for et dansk amerikansk samarbejde. Thisted kommune har omtrent den samme størrelse som en amerikansk base, og da Thisted modtager langt størstedelen af sin energiforsyning fra vedvarende energikilder, burde dette også være muligt i USA. Han afholdt senere ikke mindre end tre energiseminar i Pentagon, hvor Thisted kommunes flotte klimafilm blev vist ved hver seminarstart. Det er disse seminarer, der nu har resulteret i at den amerikanske forsvarsdelegation besøger Thisted.

Frihed fra olie

Der er enorme ressourcer gemt i biomasse og affaldsforbrænding, og det er disse teknologier, der specifikt har amerikanernes interesse under dette besøg. For at imødekomme dette har Erhvervschef Flemming Toftdahl-Olesen arrangeret møder på blandt andet Kraftvarmeværk Thisted, hvor borgmester Lene Kjeldgaard Jensen vil tage imod og Hurup Fjernvarmeværk, hvor amerikanerne vil se, hvordan træflis fra Nationalpark Thy bruges til at forsyne borgerne med bæredygtig energi. Delegationen vil høre indlæg fra Scandinavian Energy Group, Brix & Kamp, Babcock & Wilcox Vølund, Grundfoss og Danfoss. Desuden vil Wavestar Energy forklare, hvordan de producerer bølgeenergi i Hanstholm.

For mere information kontakt:

Flemming Toftdahl-Olesen
Erhvervschef
Thy Erhvervsråd
Mobil: 20 93 19 74
Telefon: 97 92 19 74
www.thybiz.dk