fbpx
Nedenstående er en pressemeddelelse, jeg udsendte på vegne af Thy Erhvervsråd, Thisted Handels- og Industriforening, DI Thy-Mors og Hanstholm havn.

Vindmøller til fremtidens energiforsyning

Thy Erhvervsråd, Thisted Handels- og Industriforening, DI Thy-Mors og Hanstholm havn bakker op om et enigt byråd i Thisted og siger “ja” til et nationalt testcenter i Thy.

Vindmølleindustrien beskæftiger idag 24.000 mennesker og står for næsten 10 % af Danmarks samlede eksport. Det er tal som disse,Thy Erhvervsråd der får erhvervschef for Thy Erhvervsråd Flemming Toftdahl-Olesen til at komme med sin mening om det nationale testcenter for vindmøller i Østerild. “Det er flot, at Thy kan støtte op om industriens arbejde for at udvikle bedre vindmøller, der kan fremme miljø, økonomi og beskæftigelse ved at give industrien mulighed for at være på forkant med mølleudviklingen”, Siger Flemming Toftdahl-Olesen. Han slår fast, at ikke nok med, at Thy her får muligheden for at gøre en forskel på den nationale scene, vindmølletestcenteret er også vigtigt internt i kommunen. Der vil komme en fantastisk synergi mellem det kommende bølgetestcenter i Hanstholm og Vindmølletestcenteret. Dette er videnstunge arbejdsområder, hvor blandt andet Ålborg Universitet vil kunne trækkes tættere på Thy. På den måde bliver Thy også i langt højere grad interessant for højtuddannede unge, der ellers ofte forbigår yderkommunerne.

Fokus på klima og livskvalitet

Klimaturisme og oplevelsesøkonomi er nogle af tidens vigtigste trends, og her kommer Thisted kommune til at falde lige ind. Flemming Toftdahl-Olesen siger, at får vi både bølge- og vindmølletestcenter i Thy, bliver Thisted kommune stedet, hvor fremtidens energi bliver udviklet. Sammen med de mange andre eksempler på vedvarende energi i Thy, der har etableret Thisted som landets førende klimakommune, vil det være muligt at bruge dette i brandingen af kommunen og dets erhvervsliv.

Samtidigt arbejder man på at få lov at reetablere den fredskov, der må fældes ved Østerild. På den måde kunne der blive mulighed for at etablere bytæt skov, der vil øge kvaliteten i de berørte byer. Det betyder, at den gamle produktionsskov ved Østerild vil kunne blive erstattet med naturskønne områder tæt på befolkningen i Thy. Der er heller ikke tale om, at vindfeltet ved testcenteret bliver en bar mark med sandfygning, blot af den ujævne skovvækst bliver erstattet med anden bevoksning med en passende ruhed og højde.

“Det er min faste overbevisning, at vindmølletestcenteret vil være en fordel for Thy og arbejdet med at brande Thisted som førende inden for praktisk anvendelse af vedvarende energi”, afslutter Flemming Toftdahl-Olesen

Pressemeddelelse udsendt af:

  • Thy Erhvervsråd, Erhvervschef Flemming Toftdahl-Olesen
  • Thisted Handels- og Industriforening, Formand Jørgen Sølvkjær
  • DI Thy-Mors, Formand Mogens Mathiasen
  • Hanstholm Havn, Havnedirektør Birgitte Klittenberg Juhl